Hundtrimmare i ständig lära!

Ett hundtrim nära Malmö, Lund, Trelleborg, Skurup, Ystad!


Ring 0701451716


Utbildningshelg!

Den 23 - 24 februari ser jag fram emot en kurs i foxterrier trimning där Agneta Åström som har Crispy Kennel är kursledare. Agneta är otroligt skicklig på att trimma denna ras och ska få lära mig lite mer än vad jag kan idag.
 Ska bli otroligt spännande!! Tjoho!!

Utbildningshelg!

16-17 februari med Martin del Rio från Spanien.

     Fortbildningen med Luis Martin del Rio från Spanien var över all förväntan!! Helt otrolig och jag är så glad över att jag fick plats på kursen. 
www.tajinastes.net 
 Har verkligen fått frottera mig i trimkunskapen och inte minst anatomi och rasstandard.

Utbildning.

Kurs i utställnings frisyrer för pudlar med Mikael Nilsson från kennel Kudos.
 www.kudospoodles.se

Vi arbetade i mindre grupper och nivån var mycket hög. Det är mycket som ska stämma i balansen i en pudelfrisyr och framför allt ska frisyren hålla då hunden rör sig. Allt måste hänga ihop och det är väldigt intressant att få lära sig om detta med hjälp av Mikael Nilssons enorma och långa erfarenhet. 
Återigen är det läran i anatomi och rörelser som är så viktigt för att resultatet ska bli tillfredställande.

Utbildningshelg!

Oj vad skoj det ska bli. Ännu en rolig utbildningshelg! 2-dagars seminarie med den Canadensiske uppfödaren och ägaren till Kennel Minuteman, Kate McMillan.

 Ser verkligen fram emot att få jämföra hennes teknik mot den som jag själv använder
.


Tandsten måste man hålla efter!

   På besök hos Catharina Petersson på
 www.
svedvet.se !!!
 Jag fick själv ta bort tandstenen som min hund hade.
 Jag tycker det är spännande att få veta vad och hur en vetrinär arbetar. För mig är det viktigt att sköta munhygienen på våra hundar då alla har tandsten. Några mer rikligt än andra. 

 Får ofta frågan om vad man ska göra och det enkla svaret är - ta bort det.  

Vi bör alla bli mer nogranna med att sköta tänderna för att minska risken för tandlossning och ev följdsjukdomar. 

Spännande utbildnings weekend i september!!


Groomania
är en internationell trim/klipp mässa som hålls årligen i Kortrijk,Belgien. Den omfattar alla nivåer från nybörjare till mästare!!!
 De hålls seminarier och demonstrationer av några av världens bästa "groomers".
Den fokuserar på verkliga problem som vi hundtrimmare kan stå inför och och är viktigt för alla hundtrimmare och studenter som strävar efter att höja sin yrkeskompetens.


Nästa år kanske jag är med och tävlar....

Varför jag fortsätter att utbilda mig?

    Vill man som jag bli riktigt duktig så måste man lägga tid till att utbilda sig kontinuerligt. Jag har glädjen och förmånen att få stanna hos min mentor, Lislotte Andersson på Rönneholms hundtrim
och fortsätta arbeta/utbilda mig varje måndag och tisdag under 2012 på trimmet i Malmö! Jätte kul att få jobba med proffs!

Vi har som bekant massor med raser i Sverige...hur många kan du själv? Alla har sitt unika utseende, pälskvalitet osv. Icke att förglömma är alla de blandraser som finns också de med blandpäls.
Oojaa... just det..... Du som ägare har ju också önskemål om hur just din hund ska se ut.

Att vara hundtrimmare/frisör är ingen enkel uppgift men otroligt roligt! Jag får så mycket kärlek tillbaka från era juveler och det känns så bra när Ni berättar att de har bråttom in till mig. Det är det bästa betyget jag  kan få!   


Vi växer sakta ....

Vårt nybyggda trim öppnar vi den 18 januari kl 08,00 efter julledigheten. 

Nyheter för 2012 är att vi numera kan ge fler möjlighet att komma till oss! 
3 arbetsplatser/bord kommer det att finnas och vi är i dagsläget två som jobbar i trimmet, jag som både trimmar och klipper samt Ing-Mari som badar och putsar.

Varmt välkomna ska ni vara både gamla och nya kunder.
Telenr: 040-401503

Må så gott!

Vi bygger nytt hus och kommer därför att ha ny adress från den 1/2 2012!

Svedala hundtrim flyttar 3km utanför Svedala!

Vi genomför just nu vår största dröm och det är att bygga ett eget hus.
Bygget är påbörjat och huset vi bor i idag är sålt.
Överlåtelse sker den 1 dec 2011.

Trimmet kommer därför att flytta med oss till den nya adressen som är Norrskogsvägen 185-2 och är granne med Vetrinärerna på Bruksgården. 
Trimmet kommer att ha pakering direkt i anslutning till byggnaden! 
Rastgård kommer också att finnas direkt ansluten till byggnaden för lätt rastning av din hund.

Känn er varmt välkomna till svedala hundtrim som kommer att flytta ca 3 km från befintlig adress!

God fortsättning 2011!

            Vill man som jag bli riktigt duktig så måste man lägga tid till att utbilda sig kontinuerligt. Jag har glädjen och förmånen att få stanna hos min mentor Lislotte Andersson - Rönneholms hundtrim och fortsätta arbeta/utbilda mig varje måndag och tisdag under 2011 på trimmet i Malmö! Jätte kul att få jobba med proffs!

Vi har som bekant massor med raser i Sverige...hur många kan du själv? Alla har sitt unika utseende, pälskvalitet osv. Icke att förglömma är alla de blandraser som finns också de med blandpäls.

Oojaa... just det Du som ägare har också önskemål om hur just din hund ska se ut. Att vara hundtrimmare/frisör är ingen enkel uppgift men otroligt roligt! Jag får så mycket kärlek tillbaka från era juveler och det känns så bra när Ni berättar att de har bråttom in till mig. Det är det bästa betyget jag  kan få!   

NYHET!

Kloklipp -drop in- onsdag och torsdag 8-16! Du behöver alltså inte längre boka tid dessa dagar utan bara komma in så fixar jag klorna även om jag är bokad för annat.  Kloklipp alltid 50kr!

Må så gott   

Louise

Köpt många täcken som inte passar riktigt?

Du är dessvärre inte ensam om att ha gjort felköp. Hos oss kan du prova täcket ordentligt och verkligen känna efter att det blivit ett täcke som passar just din hund och som dessutom håller ypperlig kvalitet.
 
När bara det bästa är gott nog för dig och din hund.


Välkommen in med din hund!

Färskfoder från Vom og Hundemat.

Öppet för nybokningar!! Dock endast ett fåtal platser.

Efterfrågan har varit stor för att få komma till Svedala hundtrim med sin hund och nu jag jar glädjen att kunna erbjuda några platser till.
Slå en signal på 040-401503 så talar jag om när det finns tid att ta emot er.

Må så gott!
Louise

Vill gärna hjälpa er alla men kan inte ta emot fler kunder pga tidsbrist.

Förnärvarande kan jag inte ta emot fler hundar pga tidsbrist då jag samtidigt gör min vidarutbildning.
Jag är oerhört glad ,stolt och tacksam för att min verksamhet har vuxit sig så stark på så väldigt kort tid. SUPER TACK!

Jag hoppas kunna släppa fler platser/tíder framåt hösten.
Må så gott!
Louise

Utbildningsmaterial sökes! Högbenta terrier!

Högbenta terrier med god pälskvalitet.
Mellan 2-8 år.
Tdigare heltrimmade.

Jag erbjuder gratis trimning av högbenta terrier mot att jag får använda din hund som utbildnings material.
Under 2010 kommer jag att utbilda mig vidare i just trimmning av strävhåriga raser för en mycket välrenomerad hundtrimmare med 35 års erfarenhet.
Detta yrket kräver som ni förstår, massor med erfarenhet och det krävs dessutom många hundar för att nå ett bra resultat. 
När jag bedöms av min lärare som flygfärdig med fullgott resultat kommer jag inte längre att erbjuda gratis trimning utan övergår då till prislistan. Mitt mål är att bli riktigt duktig på att ta hand om just dessa raser. 

 Din hund måste vara tillgänglig mellan 08.00-16.30 dessa dagar. Vana vid att åka bil är ett krav då jag inte kommer att utföra  trimmningen i mitt eget trim.
Av naturliga skäl får alla inte plats på nedan datum och för allas trevnad kommer jag att lista er för framtida planering och kontaktar efter hand som jag behöver fylla på med nya datum.

Vid intresse kontakta mig alltid på 040-401503.

Observera att resultatet kan ha några mindre  skönhetsfel då detta är utbildning för mig och samtidigt gratis utfört för dig som kund. Givetvis gör jag mitt bästa med din ögonsten och givetvis skulle min lärare aldrig släppa igenom en slarvigt trimmad hund!

 
Min utbildning fortsätter alltså i en mängd olika raser  hos noga utvalda kennlar framöver.  
För att bli en bra hundtrimmare krävs det massor med träning, kunskap erfarenhet och vidarutbildningar kontinuerligt.
Min första vidarutbildning/klippkurs/teknik är genom pudelklubben för en mycket välrenomerad pudeluppfödare som dessutom är utställningsdomare för samtliga pudelstorlekar och som idagsläget även dömmer för 4 andra raser:
 

Mikael Nilsson - Kudos Kennel.

 Avancerad utställningsvård.

Januari 2010 kommer jag att fortsätta bygga på min utbildning med tre dagar i veckan hos en av Sveriges bästa hundtrimmare och som har en gedigen utbildningsgrund bakom sig för att inte tala om erfarenheten som ligger på 35 år!!  
I hennes trim kommer jag att vara för utbildning under större delen av 2010. Dock inte för att förväxlas med att jag arbetar hos henne! Samtliga material är inlånade hundar för att jag ska lära mig tekniken från grunden och det kan bli en del missöden på vägen som inte är önskvärda ifall man ska betala för dom. Därför är det utbildningshundar där ägaren är medveten om ev fel dock är helheten alltid godkänd!
Så för din och min skull utför detta jag arbetet gratis.  
Ser verkligen framemot att få ta emot era ögonstenar antingen hos mig eller i lärotid!
Må så gott och glöm inte var ni hittar Svedala hundtrim.
Louise


  Jag har gjort ett års lärlingspraktik hos Jettes hundtrim i Lockarp.
  Jag är ingen specialist inom någon ras utan fortsätter min utbildning efter hand för att bygga upp min kunskap kring flertalet raser riktigt bra allt eftersom tiden går.

                              F - skattsedel och ansvarsförsäkring finnes